Bir İnceleme Yangın Kapısı

Wiki Article

Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; çoğunlukla sınai tesislerde iki farklı düzlükı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu hazırlamak derunin kullanılmaktadırlar.

- İnternet sitesinin çalışmalevselliğini ve performansını arttırmak vasıtasıyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek,

Gayrı bir şpeş ise bapların baştan sona kilitsiz küreksiz duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta gereğince eğer yangın bapsı olağan zamanlarda kapanmayacak ve küşade şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık bünyelıp bu noktadan bayağıya eğimi 50 dereceden henüz zait olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi mümkün değil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.

Yangın Kapısı baş amacı insanoğluın muhatara görmeden binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın bapları periyodik olarak arama edilmeli ve bakımları tertipli olarak bünyelmalıdır. Kapının düzgün çalışmasını sağlamak karınin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabilinden daşenlerin durumu denetçi edilmeli ve gerekirse hizmet dokumalmalıdır.

Duman sızdırmaz özelliğe malik olmaları ötürüsı ile yangın takkadak insanların tütün zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Ivedi çıkış bapsı adı ile bile bilinen bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde berenarı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birsonsuz strüktürda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

Performans çerezleri: Bu çerezler, ziyaretçilerin sıklıkla hangi sayfaları görüşme ettiği ve genel ağ sayfalarından suç mesajları alıp almadığı gibi ziyaretçilerin genel ağ sitesini nite kullandığı ile alakalı bilgelik toplar.

Yangın çıkan ortamla ilişkinin kesilmesi ve insanoğluın ve dayalı binanın eminğini sağlayıcı bapya yangın kapısı adı verilmektedir.

Hiç endişe yasak ki yangın felaketi, yıl içinde hayat kaybına sebep olan en oylumlu etmenler arasındadır. Yangın felaketi az çok kısa bir müddet içerisinde geniş alana yayılması ve hem sevimli hem de esrar yitirilmesine illet olması ile bilinmektedir. Özellikle de mürtefi dokumada olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında can ve dünyalık kaybı geriış göstermektedir. Zaten yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.

Kattaki konutların her birinin içinden bir yangın asayiş holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın umumi merdiveninin korunumlu olması mukteza değildir.

Yangın anında bapların sağlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Bapsı Menteşesi kalitesi ve özge Yangın Bapsı Aksesuarları ile uyumuyla çın orantılıdır. İçerideki esrar ve ısının dışarıya yansımaması bâtınin kapının hızla kapanması çok önemlidir. 

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin sadece her yerde, özellikle bile şanlı binalarda olması kişilerin dirilik kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı esenlamaktadır. Buna bakılırsa yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da tekrar oluşturularak çoğu yerde yangın Yangın Merdiveni Kapısı merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Yangın baplarının kullanıldığı konut ve iş yerlerinde 50 kişiden şu denli sima yaşıyor ise yangın kapısı gidiş veçheüne namuslu açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Report this wiki page